Kentän jäädytyskausi 2012-13 on alkanut 16.12.2012!

Yhdistys tiedottaa

Minua kiinnostaa olla mukana kentän jäädystys- ja ylläpitotalkoissa!

Äänestys päättyi 16.03.2013 18:17

Kyllä - haluan mukaan jäädytystalkoisiin.
1
100%
Ei kiinnosta. Perheessämme ei ole luistelijoita.
0
Ei ääniä
Ehkä kiinnostaa, jos saan opastusta jäädytykseen.
0
Ei ääniä
 
Ääniä yhteensä : 1

Kentän jäädytyskausi 2012-13 on alkanut 16.12.2012!

ViestiKirjoittaja SamiD » 16.12.2012 18:17

Tervehdys Ilkonmäkeläiset jääpelien ystävät ja pikkukiekkoilijoiden ja -kiirojen vanhemmat!

Talkoovoimin ylläpidetyn Ilkon kentän jäädytyskausi on jälleen alkanut ja jos kelit pysyvät pakkasella, niin jouluksi saadaan jää kuntoon! Jos pukin kontista löytyy uudet hokkarit, niin onko mitään mukavampaa kuin päästä omalle lähikentälle niitä testaamaan!

Nyt kaikki ulkoilmasta nauttivat vanhemmat mukaan varsin vapaamuotoiseen talkoojäädytysrinkiimme!

Jäädytyshomma on helppoa ja mukavaa ulkoilua ja asukasyhdistyksen kautta on varusteet tarjolla!

Jäädytyshomma ja kentän ylläpito talven aikana

Jäädytyshomma koordinointi on toistaiseksi siinä määrin vapaamuotoista, että mitään vuorolistaa ei ole laadittu ja vuorot määräytyvät lähinnä sen mukaan, että jäädytyksen tekee se, kenellä on aikaa jäädytellä ja tietämys, että kenttä on sillä hetkellä siihen vapaa.

Jäädyksen pääsesonki on tietysti kauden alkaessa tai mahdollisen "välisulan" jälkeen, jolloin jää pitää saada luistelukuntoon. Kun kelvollinen jääkunto on saavutettu, niin jäädytystahti harvenee säännöllisen epäsäännölliseen ylläpitojäädytykseen.

Ylläpitojäädystä voidaan tehdä letkulla ruiskuttamalla ohuita kerroksia tai sitten ihan kastelukannun voimin. Tarvittavat vesimäärät ovat alkujäädytykseen verratuna pienempiä ja jäädytyskierros on varsin nopea. Pahojen lovien korjaamisen voi siis tehdä jopa pelkän kastelukannun voimin, jolloin varsinaisia "letkusulkeisia" ei tarvitse tehdä.

"Letkusulkeiset"

Jäädytyksen jälkeen on erittäin tärkeää, että letku tyhjennetään mahdollisimman hyvin vedestä. Irroitettuasi letkun suuttimesta tyhjennys on helpointa tehdä vetämällä letku suoraksi ja sitten valuttamalla mahdollinen vesijäämä pois esim. kävelemällä letku päästä päähän valuttaen vettä kohti letkun toista päätä.

Jos vettä ei poisteta letkusta, niin vesi tietty jäätyy letkuun salaman nopeasti pakkasella ja seuraavan jäädyttäjän on keksittävä lämmin sulatuspaikka letkulle ennen kuin seuraava jäädytys mahdollinen.

On tärkeää myös avata vesisyötön juoksutusventtiili syöttöputkistossa olevan veden valuttamiseksi viemäriin, jotta vesisyötön maan pinnan yläpuolella oleva putkisto-osa ei myöskään jäätyisi.

Kentän lumityöt

Siinä vaiheessa kun jää on kunnossa, niin tärkessä osassa on myös kentän lumitöiden tekeminen talkoohengessä.

Kentällä on lumityövälineitä tarjolla, joilla lumityöt sujuvat. Runsaan lumisateen sattuessa kentän puhdistukseen pyritään hankkimaan traktoriapua.

Pidetään yhdessä kenttä loistokunnossa ja tarjotaan mahdollisuus tasokkaaseen luistelu- ja jääpeliharrastamiseen!

Jos kiinnostuit jäädytyshommasta, niin kommentoi tätä tiedotetta tai sitten poikkea kentälle, kun siellä on joku jäädyttämässä, kyselemään tarkemmin! Tervetuloa mukaan!

Asukasyhdistyksen kenttätoimikunnan puolesta,
Sami Dahlman
--
SamiD
 
Viestit: 4
Liittynyt: 14.01.2009 18:32
Paikkakunta: Kangasala

Paluu Uutiset

Paikallaolijat

Käyttäjiä lukemassa tätä aluetta: Ei rekisteröityneitä käyttäjiä ja 1 vierailijaa

cron